[svn.haxx.se] · SVN Dev · SVN Users · SVN Org · TSVN Dev · TSVN Users · Subclipse Dev · Subclipse Users · this month's index

Re: Bug related to hide/expose events in Repo Browser?

From: Stefan Küng <tortoisesvn_at_gmail.com>
Date: Mon, 11 Nov 2013 21:39:15 +0100

On 11.11.2013 20:35, David Butcher wrote:
> Hi,
>
> A few more bits of information:
>
> 1. The Trillian UI allows setting "transparency" in the chat window. The
> trails only happen when transparency is set to "Visible" - the other
> settings are 90%, 80% etc. In brief tests, none of those settings leave
> trails.
>
> 2. I can't reproduce the problems (so far) with any other application window
> moving over the Repo Browser.
>
> 3. It's very hard to tell with the mouse moving the window, but it appears
> that the trails happen more frequently when "X" motion (horizontal) is
> taking place, rather than "Y" (vertical) motion. That is, moving the window
> vertically over the repo-browser window leaves fewer trails than moving it
> horizontally
>
>
> I can't downgrade to 1.8.0 until this weekend due to work deadlines ( I use
> Tortoise constantly).
>
> Thanks,
>
> David
>
> __________________________________
> David Butcher, Client Services Director
> www.atre.net
> land line +1 831 464 0104 | text or mobile +1 831 239 9735
> email dbutcher_at_atre.net | fax +1 831 740 3814
> __________________________________
>
> -----Original Message-----
> From: Michael Geisinger [mailto:Sidewinder_GER_at_hotmail.com]
> Sent: Sunday, November 10, 2013 12:58 PM
> To: users_at_tortoisesvn.tigris.org
> Subject: Re: Bug related to hide/expose events in Repo Browser?
>
> Hi,
>
> Am 08.11.2013 03:03, schrieb David Butcher:
>> Hi, I am seeing strange behavior in the latest Windows 32 bit build. I
>> think it’s new or only in the most recent few Tortoise builds.
>
> I'd thought I'd add some more details on this issue, because I'm
> experiencing it as well and I can definitely get rid of the "strange
> behavior" when I downgrade from 1.8.1 to 1.8.0. Find below some more facts.
>
> For me, this issue has the following characteristics:
>
> - It happens for various list view controls in TSVN, not only in the
> repo browser. For example, the list view control in the "Show Log"
> window is affected, but none of the list view controls in the
> "Settings" dialog, for example.
>
> - It happens in conjunction with every Windows application window which
> I resize or move on top of a list view control in TSVN, not only for
> Trillian (I haven't verified it with Trillian, though).
>
> - It does *not* happen in other programs that use list view controls
> (e.g., Explorer, applications built for Win9x or NT-based
> applications).
>
> - I have Windows 7 64 bit, so it does not seem to be limited to Vista
> or 32 bit. I have also an nVIDIA card, but I'm not sure whether that
> one or my Intel card is used, because my card has Optimus technology.
>
> Since I can reproduce this with TSVN 1.8.1 and newer, but not with TSVN
> 1.8.0, it might be interesting to investigate the following two points:
>
> 1. David, can you confirm that this issue is not limited to the repo browser
> window, but also appears in the top pane of the "Show Log"
> dialog? Furthermore, can you confirm that this problem is fixed when
> downgrading to 1.8.0? Notice that after the downgrade, you probably need to
> run one more "repair install" of 1.8.0 to get TSVN back working.
>
> 2. Which changes were done with respect to the list view controls in TSVN
> 1.8.1, if any? Suspicious commits include r23876 and r24450.
> Stefan, could it be that the fix for the issue discussed in
> <http://tortoisesvn.tigris.org/ds/viewMessage.do?dsForumId=4061&dsMessageId=3011957>
> leads to the painting to be skipped in the respective cases?
>
> I currently did not try to build TSVN myself to check whether the mentioned
> revisions cause the problem, but I could do it if necessary.
> Alternatively, I could try a nightly if you are willing to give it a try.
>
>
> Reproducible for me in:
>
> TortoiseSVN 1.8.1, Build 24570 - 64 Bit , 2013/07/22 18:28:29 Subversion
> 1.8.1, -release apr 1.4.8 apr-util 1.5.2 serf 1.3.0 OpenSSL 1.0.1e 11 Feb
> 2013 zlib 1.2.8
>
> Windows 7 Professional SP1, 64 bit
> Intel HD Graphics 3000 + nVIDIA NVS 4200M

I'm on Win8.1, and I can not reproduce the issue at all. I even
installed Trillian to see whether I can reproduce it with the chat
window there - no luck.

Do you have Aero turned off? That might be a clue because that can't be
turned off anymore in Win8.

I'll commit a small change soon which forces the background of those
controls to redraw as well, not just the foreground.
Maybe you can try a nightly build tomorrow (revision > 24943)?

Stefan

-- 
        ___
   oo  // \\      "De Chelonian Mobile"
  (_,\/ \_/ \     TortoiseSVN
    \ \_/_\_/>    The coolest interface to (Sub)version control
    /_/   \_\     http://tortoisesvn.net
------------------------------------------------------
http://tortoisesvn.tigris.org/ds/viewMessage.do?dsForumId=4061&dsMessageId=3068273
To unsubscribe from this discussion, e-mail: [users-unsubscribe_at_tortoisesvn.tigris.org].
Received on 2013-11-11 21:39:18 CET

This is an archived mail posted to the TortoiseSVN Users mailing list.