[svn.haxx.se] · SVN Dev · SVN Users · SVN Org · TSVN Dev · TSVN Users · Subclipse Dev · Subclipse Users · this month's index

Re: Segfault in SVN 1.7.4

From: Stefan Sperling <stsp_at_elego.de>
Date: Tue, 13 Mar 2012 11:44:43 +0100

On Mon, Mar 12, 2012 at 10:37:43PM -0700, svn_at_feb17.org wrote:
> On Mon, Mar 12, 2012 at 08:30:42PM -0700, svn_at_feb17.org wrote:
> > > svn_at_feb17.org writes:
> > >
> > > > to realize it was segfaulting on the linux side. I've upgraded to
> > > > 1.7.4 and the problem remains. I finally ran the operation with
> > > > apache runnning in GDB and it's a strlen operation that fails. A lot
> > > > of vars are optimized out so I didn't get much more information except
> > > > that it appears to be trying to report a problem but then dying while
> > > > reporting.
> > >
> >
>
> A little more information on this. I have probably rebuilt svn about 20 times tonight from scratch, with
> latest source from repository, and after upgrading libtools, autoconf, apr etc. It failed the make check
> tests every time. I finally tried a minimal configure with just the packages needed to get it to build,
>
> e.g.
>
> ./configure --with-apr=/tools/apr --with-apr-util=/tools/httpd-2.2.19-src/srclib/apr-util/ --with-sqlite=/tools/sqlite-3.7.10
>
>
> versus:
>
> ./configure --prefix=/tools/subersion-1.7.4 --with-apr=/tools/apr --with-apr-util=/tools/httpd-2.2.19-src/srclib/apr-util/ --with-apxs=/tools/httpd-2.2.19/bin/apxs --with-neon=/tools/neon-0.29.0 --with-sqlite=/tools/sqlite-3.7.10 --with-sasl=/tools/cyrus-sasl-2.1.25
>
>
> and it seems to be passing its tests fine now (it's not very useful built this way, but that narrows down the problem). I'll add back in the extra
> packages tomorrow till I find which one is breaking things. Thanks for your patience and again if you have any ideas what is causing the problem,
> I'd be very happy to know. What started as a simple attempt to check in some code has cost a lot of time http://xkcd.com/349/
>
> Darren

Why aren't you using pre-compiled binaries to save time?
See http://subversion.apache.org/packages.html

Given that you're building on 64bit Linux and you get crashes during
format string parsing this could be a 32bit vs. 64bit library issue.
I have no better ideas.
Received on 2012-03-13 11:45:24 CET

This is an archived mail posted to the Subversion Dev mailing list.