[svn.haxx.se] · SVN Dev · SVN Users · SVN Org · TSVN Dev · TSVN Users · Subclipse Dev · Subclipse Users · this month's index

Re: Chinese Log Messages

From: Steven Woody <narkewoody_at_gmail.com>
Date: 2007-08-26 18:45:13 CEST

On 8/26/07, Steven Woody <narkewoody@gmail.com> wrote:
> On 8/26/07, Ryan Schmidt <subversion-2007b@ryandesign.com> wrote:
> >
> > On Aug 25, 2007, at 09:14, Steven Woody wrote:
> >
> > > i found Chinese log messages can not be properly displayed via 'svn
> > > log' under cygwin. had anyone else also met the same problem? thanks.
> >
> > You'll need to set the LANG environment variable to the correct value
> > for your shell.
> >
> > If that doesn't help: what do you mean, cannot be properly displayed?
> > Show us what you see. Garbled text? Error message?
> >
> >
> >
>
> that is garbled text, below is the sample
>
> -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
> r651 | woody | 2007-08-24 15:28:12 +0800 (Fri, 24 Aug 2007) | 1 line
>
> 1, ?\194?\188?\195?\147?\195?\136?\195?\171?\195?\129?\195?\139?\195?\144?\195?\130?\194?\181?\195?\132?\194?\177?\195?\160?\195?\
> 146?\195?\171?\194?\179?\194?\163?\195?\129?\194?\191
> __DLMS_TIME_MACHINE__?\194?\163?\194?\172?\195?\147?\195?\131?\195?\147?\195
> ?\154?\195?\142?\194?\177?\195?\148?\195?\172?\195?\138?\194?\177?\194?\188?\195?\164?\194?\163?\194?\172?\194?\180?\195?\147?\194
> ?\182?\195?\184?\194?\188?\195?\147?\195?\139?\195?\153DLMS?\195?\151?\195?\147?\195?\143?\194?\181?\195?\141?\194?\179?\194?\177?
> \194?\163?\194?\179?\195?\150?\195?\138?\195?\189?\194?\190?\195?\157?\194?\181?\195?\132?\195?\134?\194?\181?\195?\130?\195?\138?
> \194?\163?\194?\172?\195?\146?\195?\148?\194?\177?\195?\163?\195?\147?\195?\154?\194?\178?\195?\162?\195?\138?\195?\148
> ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
>
> the original log message was inputed via telnet ( using SecureCRT as
> terminal emulator on Windows ), that is, i logon to my account on the
> host which running svn server, then do the coding then check in, a vim
> was set as SVN_EDITOR which let me input Chinese messages. the above
> log message can be displayed no problem in the telnet ( SecureCRT ).
> it just can not be displayed on another machine which running cygwin
> on Windows.
>
> my cygwin was already set LANG correctly and i can input and print
> Chinese text in other normal files.
>
> any clue? please help.
>
> --
> woody
>
> then sun rose thinly from the sea and the old man could see the other
> boats, low on the water and well in toward the shore, spread out
> across the current.
>

Dear Folks,

i just like to inform you that the problem has been resolved. it seems
that cygwin's svn client can not handler encoding properly. after
installed the official release of svn client, everything works fine.

-- 
woody
then sun rose thinly from the sea and the old man could see the other
boats, low on the water and well in toward the shore, spread out
across the current.
---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: users-unsubscribe@subversion.tigris.org
For additional commands, e-mail: users-help@subversion.tigris.org
Received on Sun Aug 26 18:42:48 2007

This is an archived mail posted to the Subversion Users mailing list.