[svn.haxx.se] · SVN Dev · SVN Users · SVN Org · TSVN Dev · TSVN Users · Subclipse Dev · Subclipse Users · this month's index

RE: Svn 1.3 command line with authentication problem

From: Lieven Govaerts <lgo_at_mobsol.be>
Date: 2006-02-02 23:09:31 CET

I've tested this setup, but with basic authentication instead of SPPI and
that works fine with svn 1.3.

I don't have access to a domain server at home unfortunately, so I can't
debug and check what's going on with SPPI.

Maybe you can try what's documented here?
http://geekswithblogs.net/flanakin/archive/2005/08/31/51743.aspx

Should give you this access file:

[groups]
dev = DOMAIN\USER1, user1

[/]

[/folder1]
*=
dev=rw

Lieven.

> -----Original Message-----
> From: Kok Jer Min (Gmail) [mailto:jermin.kok@gmail.com]
> Sent: donderdag 2 februari 2006 2:29
> To: Lieven Govaerts; users@subversion.tigris.org
> Subject: Re: Svn 1.3 command line with authentication problem
>
> Hi Lieven,
> Thanks for offering help, I give you more detail now:
>
> Yes, I am using svn 1.3.0 client.
> Here is the location part of my httpd.conf <Location /svn>
> DAV svn
> SVNPath C:\svn
>
> AuthName "Subversion Repository"
> AuthzSVNAccessFile C:\svn\conf\AccessPolicy
> Satisfy Any
> Require valid-user
>
> AuthType SSPI
> SSPIAuth On
> SSPIAuthoritative On
> SSPIDomain <domaincontroller>
> SSPIOfferBasic On
>
> </Location>
>
> And I just notice I supplied a wrong info in my previous
> mail, the access file should be like this:
> [/]
> *=r
>
> [/folder1]
> *=
> DOMAIN\USER1=rw
>
> Ie. everyone can read in root (/), but in /folder1, no one
> can read except DOMAIN\USER1 who has rw access
>
> With this setting,
> You may successfully in doing: svn list http://mycomp/svn But
> fail to: svn list http://mycomp/svn/folder1
>
> If you rollback to the previous version of svn, and do svn list
> http://mycomp/svn/folder1 again, it will prompt you for
> username and password, and you could successfully list the
> folder after entered the detail.
>
> Let me (and other) know if you have the same problem, thanks. :)
>
> Cheers
>
>
> On 2/2/06, Lieven Govaerts <lgo@mobsol.be> wrote:
> > Hi,
> >
> > based on what you describe here I cannot reproduce your problem.
> >
> > Can you show the contents of your httpd.conf ( the /svn Location )?
> >
> > What is the svn client version you're using? 1.3 as well?
> >
> > Lieven.
> >
> > > -----Original Message-----
> > > From: Kok Jer Min (Gmail) [mailto:jermin.kok@gmail.com]
> > > Sent: woensdag 1 februari 2006 6:42
> > > To: users@subversion.tigris.org
> > > Subject: Svn 1.3 command line with authentication problem
> > >
> > > Can anyone confirm this is a bug or is there a fix for it?
> > > I have svn repository setup and running with Apache HTTP
> and Windows
> > > Domain Authentication. It work fine all this while with
> command line
> > > or TortoiseSVN.
> > > After I updated to svn to 1.3.0, I could no longer use
> command line
> > > to access (list or commit) those folder in the repository which
> > > require authentication, For eg. This is my access file:
> > > [/]
> > > *=r
> > >
> > > [/folder1]
> > > *=r
> > > DOMAIN\USER1=rw
> > >
> > > I could do: svn list http://mycomp/svn But could not do: svn list
> > > http://mycomp/svn/folder1
> > >
> > > In the previous version of svn, when I list
> > > http://mycomp/svn/folder1, it will prompt me for username and
> > > password or I could use --username and --password. But it
> won't work
> > > in 1.3.0. The error message I received is:
> > > svn: PROPFIND request failed on '/svn/folder1'
> > > svn: PROPFIND of '/test-repos': 403 Forbidden (http://mycomp)
> > >
> > >
> > > However, I could still access to this folder via TortoiseSVN repo
> > > browser as it will prompt me for u/p
> > >
> > > Anyone have any idea or it is a bug in 1.3.0??
> > >
> > > This is the version info on my apache:
> > > Apache/2.0.55 (win32) DAV/2 SVN/1.3.0 mod_auth_sspi/1.0.3
> > >
> >
> > --
> > No virus found in this outgoing message.
> > Checked by AVG Free Edition.
> > Version: 7.1.375 / Virus Database: 267.14.25/247 - Release Date:
> > 31/01/2006
> >
> >
> >
>
> --
> No virus found in this incoming message.
> Checked by AVG Free Edition.
> Version: 7.1.375 / Virus Database: 267.14.25/247 - Release
> Date: 31/01/2006
>
>

-- 
No virus found in this outgoing message.
Checked by AVG Free Edition.
Version: 7.1.375 / Virus Database: 267.15.0/248 - Release Date: 1/02/2006
 
---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: users-unsubscribe@subversion.tigris.org
For additional commands, e-mail: users-help@subversion.tigris.org
Received on Thu Feb 2 23:14:47 2006

This is an archived mail posted to the Subversion Users mailing list.