[svn.haxx.se] · SVN Dev · SVN Users · SVN Org · TSVN Dev · TSVN Users · Subclipse Dev · Subclipse Users · this month's index

RE: Error when building SVN 1.2 on Solaris 8

From: <ed.wittmann_at_fiserv.com>
Date: 2005-06-03 15:08:56 CEST

I had lots of fun figuring all this out.

The first thing I did was to get neon built all by itself, because the
makefile just didn't seem to work right for me on Solaris. Maybe that's
been fixed by now.

The second thing I did was to build apache and the apr stuff separately
(enabled shared!)

The third thing I did was to ensure that the binutils in /usr/ccs/bin were
NOT in my path, and that I was using the GNU binutils instead (ld, make,
ar, etc etc.)

hope this helps!
 

-----Original Message-----
From: edhillmann@yahoo.com [mailto:edhillmann@yahoo.com]
Sent: Thursday, June 02, 2005 7:13 PM
To: users@subversion.tigris.org
Subject: Error when building SVN 1.2 on Solaris 8

I'm trying to build SVN 1.2 on a Sparc/Solaris 8 box.
I run

configure --prefix={where I want it built} --enable-all-static

which looks fine. When I run make, it errors I think when it starts to
link the apps together....

cd subversion/clients/cmdline && /bin/bash
/ct/ctapp/subversion-1.2.0/libtool --tag=CC --silent --mode=link gcc
-all-static -g -O2 -g -O2 -pthreads -DNEON_ZLIB
-L/ct/ctapp/subversion-1.2.0/apr-util/xml/expat/lib
-rpath /ct/ctapp/svn/lib -o svn add-cmd.o blame-cmd.o cat-cmd.o
checkout-cmd.o cleanup-cmd.o commit-cmd.o copy-cmd.o delete-cmd.o
diff-cmd.o export-cmd.o help-cmd.o import-cmd.o info-cmd.o lock-cmd.o
log-cmd.o ls-cmd.o main.o merge-cmd.o mkdir-cmd.o move-cmd.o notify.o
prompt.o propdel-cmd.o propedit-cmd.o propget-cmd.o proplist-cmd.o props.o
propset-cmd.o resolved-cmd.o revert-cmd.o status-cmd.o status.o
switch-cmd.o unlock-cmd.o update-cmd.o util.o
../../../subversion/libsvn_client/libsvn_client-1.la
../../../subversion/libsvn_wc/libsvn_wc-1.la
../../../subversion/libsvn_ra/libsvn_ra-1.la
../../../subversion/libsvn_delta/libsvn_delta-1.la
../../../subversion/libsvn_subr/libsvn_subr-1.la
/ct/ctapp/subversion-1.2.0/apr-util/libaprutil-0.la
/ct/ctapp/subversion-1.2.0/apr-util/xml/expat/lib/libexpat.la
/ct/ctapp/subversion-1.2.0/apr/libapr-0.la -lsendfile -lrt -lm -lsocket
-lnsl -lresolv -lpthread -ldl
/ct/ctapp/subversion-1.2.0/neon/src/libneon.la
-L/ct/ctapp/svn/lib -lnsl -lsocket -lz -lsocket
ld: fatal: library -lsendfile: not found
ld: fatal: library -lrt: not found
ld: fatal: library -lresolv: not found
ld: fatal: library -lpthread: not found
ld: fatal: library -ldl: not found
ld: fatal: library -lz: not found
ld: fatal: library -lpthread: not found
ld: fatal: library -lpthread: not found
ld: fatal: File processing errors. No output written to svn
collect2: ld returned 1 exit status
make: *** [subversion/clients/cmdline/svn] Error 1

So, I'm assuming that it's looking for these libraries (sendfile, rt,
resolv, pthread, dl, z) and can't find them?

Thing is, I can't find them either. Any idea what needs to be set up in
my environment for it to find these?

Thanks for any help

Send instant messages to your online friends http://au.messenger.yahoo.com

---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: users-unsubscribe@subversion.tigris.org
For additional commands, e-mail: users-help@subversion.tigris.org

---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: users-unsubscribe@subversion.tigris.org
For additional commands, e-mail: users-help@subversion.tigris.org
Received on Fri Jun 3 15:14:30 2005

This is an archived mail posted to the Subversion Users mailing list.