[svn.haxx.se] · SVN Dev · SVN Users · SVN Org · TSVN Dev · TSVN Users · Subclipse Dev · Subclipse Users · this month's index

Re: AW: Spurious characters in german error text

From: Stefan Küng <tortoisesvn_at_gmail.com>
Date: Wed, 7 May 2014 20:27:36 +0200

On Wed, May 7, 2014 at 8:00 PM, Stefan Kueng <tortoisesvn_at_gmail.com> wrote:

> On 07.05.2014 17:50, Niemann, Hartmut wrote:
>
>> Von: Stefan Küng [mailto:tortoisesvn_at_gmail.com]
>>>
>>> On 05.05.2014 13:11, Niemann, Hartmut wrote:
>>>
>>>> Hello!
>>>>
>>>> An update command failed with the following error message:
>>>>
>>>> „Command: Update
>>>>
>>>> Error: Die vorhergehende Operation wurde nicht abgeschlossen; Starten
>>>> Sie »svn
>>>>
>>>> Error: cleanup« falls sie unterbrochen wurde
>>>>
>>>> Error: Please execute the 'Cleanup' command.
>>>>
>>>> Completed!“
>>>>
>>>> TortoiseSVN 1.8.6, Build 25419 - 64 Bit , 2014/04/12 11:40:48
>>>>
>>>> The command line client gives me the english message
>>>>
>>>> “svn: E155037: Previous operation has not finished; run 'cleanup' if
>>>> it was interrupted”
>>>>
>>>> Do the spurious A-with-HAT characters before the quotation marks
>>>> belong to the tortoise part or to the base subversion?
>>>>
>>>> Who could fix that?
>>>>
>>>
>>> That translated text is from the svn library and has to be fixed there.
>>> Not sure if the svn team actually uses it, but there's a web
>>> translation setup here:
>>> https://translate.apache.org/projects/Subversion/
>>>
>>> Stefan
>>>
>>
>> I found the translation in
>> https://translate.apache.org/export/Subversion/de/de.po
>> (first hit when searching for "cleanup"),
>> and if I view it with Internet Explorer and encoding "westeuropaeisch
>> (windows)", i.e. ansi / iso5589-15 (?),
>> I see the A-with-hat symbols, when I switch to "utf-8", everything looks
>> OK.
>>
>> Is it possible that Tortoise SVN receives a string from the svn library
>> and treats it as
>> windows/ansi encoded, but should treat it as UTF-8?
>> (With normal German text you would not see a difference between UTF-8 and
>> ansi encoding)
>>
>
> That shouldn't happen: we set up gettext properly to return utf-8 encoded
> strings with the call:
> bind_textdomain_codeset("subversion", "UTF-8");
>
> But I'll do some more checking...
>
>
That's strange: on my machine the text is shown correctly.
And the po file appears to be correct as well, it's in utf-8 as it should
be.
Not sure how to proceed now, but I'll do some more checking tomorrow on my
computer in the office. Maybe I get the bogus chars there.

Stefan

-- 
       ___
  oo  // \\      "De Chelonian Mobile"
 (_,\/ \_/ \     TortoiseSVN
   \ \_/_\_/>    The coolest Interface to (Sub)Version Control
   /_/   \_\     http://tortoisesvn.net
------------------------------------------------------
http://tortoisesvn.tigris.org/ds/viewMessage.do?dsForumId=4061&dsMessageId=3077775
To unsubscribe from this discussion, e-mail: [users-unsubscribe_at_tortoisesvn.tigris.org].
Received on 2014-05-07 20:28:04 CEST

This is an archived mail posted to the TortoiseSVN Users mailing list.