[svn.haxx.se] · SVN Dev · SVN Users · SVN Org · TSVN Dev · TSVN Users · Subclipse Dev · Subclipse Users · this month's index

Re: Install/uninstall - 1/2 AN HOUR!!?!

From: Mike <tape.wyrm_at_gmail.com>
Date: Wed, 17 Sep 2008 23:08:12 -0700 (PDT)

And 2 weeks later I remembered I had posted this...

Well that's all well and good except I don't have this problem with
anything else except tortoisesvn. And as I said, it's consistent with
tortoisesvn specifically and it is the only application to cause this.
So they're obviously doing 'something' to trigger whatever's going on.
If it were an issue with Vista shouldn't I be seeing this a lot more
(yes, I do install/uninstall stuff quite a bit)?

On Sep 4, 5:58 pm, Hong <ljf..._at_sdf.lonestar.org> wrote:
> I had similar experience but with other applications on Windows Vista Home
> Premium 32-bit. I don't think this is tortoisesvn specific problem, more like
> Windows Vista problem. There is a pre-fetch cache to speed up application
> launch with Windows Vista that needs to be rebuilt each time an application is
> installed/deinstalled, tortoisesvn installer just for some reason triggers a
> full rebuild of the cache I think. Vista still has many rough edges IMHO.
>
>
>
> On Tue, Sep 02, 2008 at 12:16:09AM -0700, Mike wrote:
> > I'm running on vista x64 (but I've seen this happen with the x86
> > version on my laptop as well) and I just got the latest version of
> > TortoiseSVN.  In the last 2 - 3 versions the install/uninstall time
> > has been horrendous.  Here's what happens:
>
> > I get a notification of an update, and I uninstall the old version
> > (the last time I didn't do this the newer version failed to run).  It
> > uninstalled and asked to reboot, which, I did.  As the system was
> > shutting down it took about 15 minutes for it to finally shut down.
> > Now, in regular use, the system shuts down in about 20 seconds.
> > That's a big difference.  The only other thing that causes this is my
> > video card driver uninstall/install.  No other application causes this
> > and it's consistent with every update to TortoiseSVN.
>
> > After finally getting back into my system, I download and install the
> > new version.  It installs and asks for a reboot.  Again, it took ~15
> > minutes.
>
> > 1/2 an hour to update this program is a little on the ridiculous side.
>
> > Just as a test, I've rebooted my machine a couple of times after
> > installing and it's been fast shutting down, so it's very unlikely
> > that it's not the tortoisesvn installer.
>
> > Has anyone else noticed this?  Or am I going mad?
>
> > ---------------------------------------------------------------------
> > To unsubscribe, e-mail: users-unsubscr..._at_tortoisesvn.tigris.org
> > For additional commands, e-mail: users-h..._at_tortoisesvn.tigris.org
>
> ---------------------------------------------------------------------
> To unsubscribe, e-mail: users-unsubscr..._at_tortoisesvn.tigris.org
> For additional commands, e-mail: users-h..._at_tortoisesvn.tigris.org

---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: users-unsubscribe_at_tortoisesvn.tigris.org
For additional commands, e-mail: users-help_at_tortoisesvn.tigris.org
Received on 2008-09-18 08:09:18 CEST

This is an archived mail posted to the TortoiseSVN Users mailing list.