[svn.haxx.se] · SVN Dev · SVN Users · SVN Org · TSVN Dev · TSVN Users · Subclipse Dev · Subclipse Users · this month's index

'D:\Development\SVN\Releases\TortoiseSVN-1.13.1\ext\subversion\subversion\libsvn_wc\wc_db.c' line 10238: assertion failed (svn_dirent_is_absolute(local_abspath))

From: Rapp, Perry <prapp_at_smartronix.com>
Date: Tue, 10 Mar 2020 16:35:04 +0000

---------------------------
Subversion Exception!
---------------------------
Subversion encountered a serious problem.
Please take the time to report this on the Subversion mailing list
with as much information as possible about what
you were trying to do.
But please first search the mailing list archives for the error message
to avoid reporting the same problem repeatedly.
You can find the mailing list archives at
https://subversion.apache.org/mailing-lists.html

Subversion reported the following
(you can copy the content of this dialog
to the clipboard using Ctrl-C):

In file
'D:\Development\SVN\Releases\TortoiseSVN-1.13.1\ext\subversion\subversion\libsvn_wc\wc_db.c'
line 10238: assertion failed (svn_dirent_is_absolute(local_abspath))
---------------------------
OK
---------------------------

(Note: I tried searching the mailing list for the above quoted string, and the only hit was from 2015
with no conclusion, just a follow-up asking if 1.9.2 fixed it, and no answer.)

****

TortoiseSVN 1.13.1, Build 28686 - 64 Bit , 2019/10/31 18:49:38
Subversion 1.13.0, -release
apr 1.7.0
apr-util 1.6.1
serf 1.3.9
OpenSSL 1.1.1d 10 Sep 2019
zlib 1.2.11
SQLite 3.29.0

I got this error today, when in TortoiseSvn.
I was looking in the svn log, and looking at a deleted folder, and opened in repository,
which brought up the Repository Browser.
It showed two files.
I right-clicked the first one, and chose Edit, and it opened the contents in notepad.
After I looked at it, I closed it, and right-clicked the second one, and chose Edit,
and got an empty file and this error above.
Subsequently right-clicking the first file and chosing Edit also gives the above error.

I just executed this procedure again, with the same results:
the first file works the first time, but then after that, both produce the above error.
Received on 2020-03-10 17:42:36 CET

This is an archived mail posted to the Subversion Users mailing list.