[svn.haxx.se] · SVN Dev · SVN Users · SVN Org · TSVN Dev · TSVN Users · Subclipse Dev · Subclipse Users · this month's index

Re: Proxy error on SVN 1.8.1

From: Lieven Govaerts <lgo_at_apache.org>
Date: Tue, 6 Aug 2013 21:30:39 +0200

Guillaume,

On Mon, Aug 5, 2013 at 9:03 AM, Lieven Govaerts <lgo_at_apache.org> wrote:
> Hi,
>
> On Wed, Jul 31, 2013 at 11:30 AM, Guillaume Lasnier
> <guillaume.lasnier_at_hybris.com> wrote:
>> Hi Lieven,
>> Please find attached the tcpdump that dumps traffic between my laptop and
>> the proxy. The only information I could get about the proxy is that it's
>> an ISA server.
>
> from the trace I don't really see what's going on, the proxy returns
> 200 Connection Established so the ssl tunnel was setup correctly,
> including proxy authentication.

would it be possible for you to send me (privately) a wireshark trace
of the same operation but with svn 1.7 and neon? (if you still have
this client)
I got a report from a similar issue as yours with serf 1.3.0, so it's
possible that upgrading to serf 1.3.0 will not solve your issue.

thanks,

Lieven

> Now I see that homebrew provides serf 1.2.1, also for Subversion 1.8.1
> (*). Serf 1.3.0 is available which includes many fixes for the ssl
> tunnel and authentication code. So I propose that you test with serf
> 1.3.0 first. You'll have to build svn and serf manually or wait for
> the homebrew project to update serf to 1.3.0.
>
> Note: your username and password can be extract from the trace you
> sent, I suggest you change them.
>
> Lieven
>
> (*) https://github.com/mxcl/homebrew/commits/master/Library/Formula/serf.rb
>
>>
>> Regards
>>
>> --
>> Guillaume Lasnier
>>
>>
>>
>> On 7/29/13 7:01 PM, "Lieven Govaerts" <lgo_at_apache.org> wrote:
>>
>>>Hi,
>>>
>>>On Mon, Jul 29, 2013 at 6:28 PM, Guillaume Lasnier
>>><guillaume.lasnier_at_hybris.com> wrote:
>>>> Hi all,
>>>> When issuing the following command, I get the following error:
>>>>
>>>> $ svn -v log
>>>> svn: E120107: Unable to connect to a repository at URL
>>>> 'https://svncvs.myhost.mydomain/repos/myrepo/trunk/hybris/bin/platform'
>>>> svn: E120107: Error running context: The proxy server returned an error
>>>> while setting up the SSL tunnel.
>>>
>>>That error indicates the proxy returned an error to the CONNECT
>>>request that svn uses to initiate the ssl tunnel.
>>>What proxy server do you use? KeepAlive off? Specific authentication?
>>>
>>>I think the easiest way to find out what's going on is to trace the
>>>network traffic. Can you make a trace with fiddler or wireshark?
>>>
>>>>
>>>> I am using subversion 1.8.1 on Mac OS X installed with homebrew.
>>>> I have configured the proxy the following way in ~/.subversion/servers :
>>>>
>>>> [groups]
>>>> # group1 = *.collab.net
>>>> # othergroup = repository.blarggitywhoomph.com
>>>> # thirdgroup = *.example.com
>>>> mygroup = *.myhost.mydomain
>>>>
>>>> # Information for my group:
>>>> [mygroup]
>>>> http-proxy-host = 192.168.xxx.xxx
>>>> http-proxy-port = 1234
>>>> http-proxy-username = john
>>>> http-proxy-password = doe
>>>>
>>>>
>>>> This configuration used to work with subversion 1.7.
>>>>
>>>Configuration looks ok, and if it has worked before then we should be
>>>able to make it work in 1.8.1 too.
>>>
>>>Lieven
>>>
>>>
>>>> Do have any idea?
>>>>
>>>> --
>>>>
>>>> Guillaume Lasnier
>>>>
>>>>
>>>>
>>>>
>>
Received on 2013-08-06 21:31:34 CEST

This is an archived mail posted to the Subversion Users mailing list.