[svn.haxx.se] · SVN Dev · SVN Users · SVN Org · TSVN Dev · TSVN Users · Subclipse Dev · Subclipse Users · this month's index

Problems running svnserve as Windows service

From: Holger Naundorf <honaun_at_web.de>
Date: Fri, 19 Mar 2010 11:47:17 +0100 (CET)

Hi,

I am trying to run svnserve as a windows service.
At different places (like http://subversion.apache.org/faq.html#svnserve-win-service) I found a very good description of what I have to do.
Unfortunately, when I follow the description, I have no problems registering the Windows service (both on Vista and XP) but on both systems, I cannot start the service.
The command I use for registering is:
sc create svn binpath= "D:\cygwin\bin\svnserve.exe --service -r D:\SubVersionReps\Default" displayname= "Subversion Server" depend= Tcpip start= auto

It seems to me that I have followed everything in the description.
When I try to start the service I get the following error (both on Vista and XP):
C:\>net start svn
The service is not responding to the control function.

More help is available by typing NET HELPMSG 2186.

I have the same problem when I try to start the service through the GUI.
It appears that nobody else has this problem, but I have no idea why this is not working and how I could find out, why it is not working.
Thanks in advance,
Holger Naundorf
___________________________________________________________
WEB.DE DSL: Internet, Telefon und Entertainment für nur 19,99 EUR/mtl.!
http://produkte.web.de/go/02/
Received on 2010-03-19 11:51:03 CET

This is an archived mail posted to the Subversion Users mailing list.