[svn.haxx.se] · SVN Dev · SVN Users · SVN Org · TSVN Dev · TSVN Users · Subclipse Dev · Subclipse Users · this month's index

Re: Update and Status in large working copy causes Windows to hang

From: Justin Johnson <justin_at_honesthacker.com>
Date: Fri, 23 Oct 2009 14:26:26 -0500

On Fri, Oct 23, 2009 at 2:19 PM, Andy Levy <andy.levy_at_gmail.com> wrote:

> On Fri, Oct 23, 2009 at 12:32, Justin Johnson <justin_at_honesthacker.com>
> wrote:
> > I am running Windows XP SP3 with Subversion and TortoiseSVN 1.6.6 and
> have 2
> > GB of RAM with nothing else running during the operations. The problem
> > below has also been seen in 1.6.3 and I've heard reports from users I
> > support that they've seen this in 1.5.x.
> >
> > For sufficiently large working copies (1.2 GB, not sure what the cut off
> is
> > though) when performing update or status operations from the top level of
> > the working copy, Windows Explorer locks up and stops refreshing windows
> or
> > responding at all. This usually leads to errors in the actual Subversion
> > operation, saying there aren't enough resources to complete the
> operation.
> > Sometimes my VPN client disconnects part way through. For these large
> > working copies I can usually reproduce the error with one or two updates
> in
> > a row.
> >
> > Sometimes I can clear it up by killing Windows Explorer and letting it
> > automatically reload.
> >
> > Has anyone else seen issues like this? Is this a memory leak?
>
> I have a couple WCs in that size range (including the .svn
> directories) and haven't seen this with 1.6.x versions of SVN & TSVN.
>
> I'm running XP SP2, not SP3, I don't know if that might be the
> difference. Laptop, 2GB RAM, 7200 RPM drive, lots of other stuff
> running.
>
> What antivirus are you using? They often treat command-line programs
> (svn.exe) differently from GUI apps (TSVN and its related utilities),
> which could be part of the issue.
>

I saw the problem on SP2 as well.

The problem happened with svn.exe, if TortoiseSVN's Status cache preference
was set to Shell.

I have Symantec Antivirus 10.1.7.7000 installed.

------------------------------------------------------
http://subversion.tigris.org/ds/viewMessage.do?dsForumId=1065&dsMessageId=2410744

To unsubscribe from this discussion, e-mail: [users-unsubscribe_at_subversion.tigris.org].
Received on 2009-10-23 21:27:14 CEST

This is an archived mail posted to the Subversion Users mailing list.