[svn.haxx.se] · SVN Dev · SVN Users · SVN Org · TSVN Dev · TSVN Users · Subclipse Dev · Subclipse Users · this month's index

Re: Problem of running svnserver.exe as service

From: si <sshnug.si_at_gmail.com>
Date: 2007-08-28 04:53:07 CEST

Hi Steven,

On 8/27/07, Steven Woody <narkewoody@gmail.com> wrote:
> the svnserver is 1.44, i run below at command prompt:
>
> sc create svn.local binpath= "\"c:\Program
> Files\Subversion\bin\svnserve.exe\" --service --root d:\svn.repos"
> displaynam= "Subversion Repository" depend= Tcpip
>
> the service was created successfully, but when i tried to start it, i
> always got an error: The dependency service does not exist or has been
> marked for deletion.

Do the docs here help?

http://tortoisesvn.net/docs/release/TortoiseSVN_en/tsvn-serversetup-svnserve.html#tsvn-serversetup-svnserve-3
(watch for wrap)

Inparticular:

sc create svnserve binpath= "c:\svnserve\svnserve.exe --service -root
c:\repos" displayname= "Subversion" depend= tcpip start= auto

Note that I also recommend suffixing obj= "NT AUTHORITY\LocalService"
to that command and configuring your file systems permissions to suit.
Incidently, this should help mitigate any security vulnerabilities
(e.g. svn v1.4.5 ;-)

hope that helps
si

---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: users-unsubscribe@subversion.tigris.org
For additional commands, e-mail: users-help@subversion.tigris.org
Received on Tue Aug 28 04:50:43 2007

This is an archived mail posted to the Subversion Users mailing list.