[svn.haxx.se] · SVN Dev · SVN Users · SVN Org · TSVN Dev · TSVN Users · Subclipse Dev · Subclipse Users · this month's index

Re: pre-revprop-change failed

From: Jens Theeß <j.theess_at_tu-bs.de>
Date: 2006-09-29 16:20:46 CEST

Yes indeed, Suse 9.1 ships with apr 0.9.5. That's why I replaced it with
apr 0.9.12 compiled from source. But this might be a problem, as I
didn't recompile apache. ldd at least shows that everything links to the
same libapr:

server1:~ # ldd /usr/sbin/httpd2-prefork | grep apr
        libaprutil-0.so.0 => /usr/lib/libaprutil-0.so.0 (0x40034000)
        libapr-0.so.0 => /usr/lib/libapr-0.so.0 (0x40144000)
server1:~ # ldd /usr/lib/apache2/mod_dav_svn.so
        linux-gate.so.1 => (0xffffe000)
        libsvn_repos-1.so.0 => /usr/local/lib/libsvn_repos-1.so.0
(0x40027000)
        libsvn_fs-1.so.0 => /usr/local/lib/libsvn_fs-1.so.0 (0x40043000)
        libsvn_delta-1.so.0 => /usr/local/lib/libsvn_delta-1.so.0
(0x40048000)
        libsvn_subr-1.so.0 => /usr/local/lib/libsvn_subr-1.so.0 (0x40052000)
        libz.so.1 => /lib/libz.so.1 (0x4007c000)
        libpthread.so.0 => /lib/tls/libpthread.so.0 (0x4008d000)
        libc.so.6 => /lib/tls/libc.so.6 (0x4009d000)
        libaprutil-0.so.0 => /usr/lib/libaprutil-0.so.0 (0x401b2000)
        libdb-4.2.so => /usr/lib/tls/libdb-4.2.so (0x401c7000)
        libexpat.so.0 => /usr/lib/libexpat.so.0 (0x4029d000)
        libapr-0.so.0 => /usr/lib/libapr-0.so.0 (0x402bc000)
        librt.so.1 => /lib/tls/librt.so.1 (0x402dc000)
        libm.so.6 => /lib/tls/libm.so.6 (0x402e4000)
        libcrypt.so.1 => /lib/libcrypt.so.1 (0x40306000)
        libnsl.so.1 => /lib/libnsl.so.1 (0x40337000)
        libdl.so.2 => /lib/libdl.so.2 (0x4034d000)
        libsvn_fs_fs-1.so.0 => /usr/local/lib/libsvn_fs_fs-1.so.0
(0x40350000)
        libsvn_fs_base-1.so.0 => /usr/local/lib/libsvn_fs_base-1.so.0
(0x40366000)
        /lib/ld-linux.so.2 => /lib/ld-linux.so.2 (0x80000000)
server1:~ # ldd /usr/local/lib/libsvn_fs-1.so | grep apr
        libapr-0.so.0 => /usr/lib/libapr-0.so.0 (0x4007c000)
        libaprutil-0.so.0 => /usr/lib/libaprutil-0.so.0 (0x40246000)
server1:~ # ldd /usr/local/lib/libsvn_ra_dav-1.so | grep apr
        libaprutil-0.so.0 => /usr/lib/libaprutil-0.so.0 (0x40069000)
        libapr-0.so.0 => /usr/lib/libapr-0.so.0 (0x40173000)
server1:~ # ldd /usr/local/bin/svn | grep apr
        libaprutil-0.so.0 => /usr/lib/libaprutil-0.so.0 (0x40144000)
        libapr-0.so.0 => /usr/lib/libapr-0.so.0 (0x4022f000)
server1:~ # ls -l /usr/lib/libapr-0.so.0
lrwxrwxrwx 1 root root 18 Sep 11 19:28 /usr/lib/libapr-0.so.0 ->
libapr-0.so.0.9.12

Greetings,
Jens

John Szakmeister schrieb:
> ----- Jens Theeß <jens.theess@gero-mess.de> wrote:
>
>> Hi,
>>
>> I'm having problems editing the svn:log property. My setup:
>>
>> Suse Linux 9.1
>> Subersion 1.4.0 compiled from source
>> Apache 2.0.49 from the Suse 9.1 distribution
>>
>
> Something isn't right here. If you're using 1.4.0, then you need to have APR >0.9.6. IIRC, 2.0.49 comes with <= APR 0.9.6. You're probably failing because you built Subversion against a different APR than the webserver is using. You can verify this fact by taking a look at ldd /location/of/mod_dav_svn.so and ldd /location/of/svn (the client).
>
> -John

---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: users-unsubscribe@subversion.tigris.org
For additional commands, e-mail: users-help@subversion.tigris.org
Received on Fri Sep 29 16:21:28 2006

This is an archived mail posted to the Subversion Users mailing list.