[svn.haxx.se] · SVN Dev · SVN Users · SVN Org · TSVN Dev · TSVN Users · Subclipse Dev · Subclipse Users · this month's index

Re: AW: AW: Problems converting to/from utf-8

From: Tobias Schaller <tobias.schaller_at_gmx.net>
Date: 2004-08-29 13:22:44 CEST

Hello all,

Sorry for the late answer, I had to deal with some other stuff.

To your questions, Manfred:

yes, the locale was set. When I add/commit via Tortoise and svn update
it on Solaris, the umlaute are scrumbled, but it seems to work. I
deletetd a file on Solaris commited via Tortoise and all went smooth.
Next I will try to change the file on Solaris.

But I found two Windows boxes where everything is working as expected. I
now will have a talk with our Windows admins to check, where the
differences in configuration are on this computers.

Und tschüss,
Tobias

On Mon, 2004-08-16 at 15:06, Hunkel, Manfred wrote:
> Ha! Yet another interesting variation on this theme...
>
> Just to make sure: When creating that second umlaute file, was LC_CTYPE still set
> inside your shell (dumb question, I know you cited "export LC_...", but still...)?
>
> Did you try adding/committing a file via TortoiseSVN, then attempting to 'svn*' it on the Solaris box?
>
> | -----Ursprüngliche Nachricht-----
> | Von: Tobias Schaller [mailto:Tobias.Schaller@gmx.net]
> | Gesendet: Freitag, 13. August 2004 17:26
> | An: Hunkel, Manfred
> | Cc: users@subversion.tigris.org
> | Betreff: Re: AW: Problems converting to/from utf-8
> |
> | Thank you for your answer, Manfred.
> |
> | I decided to switch to the Solaris box because I don´t know, how to set
> | Windows to "de_DE.ISO8859-1".
> |
> | So I did:
> | $ ldd /usr/local/bin/svn | grep libiconv
> | libiconv.so.2 => /usr/local/lib/libiconv.so.2
> | Looks good, I hope.
> |
> | So I set LC_CTYPE to "de_DE.ISO8859-1". LANG and LC_ALL were unset, the rest
> | set on "C". The result was the same error as with Windows when trying a
> | checkout.
> |
> | After an
> | export LC_CTYPE="de_DE.UTF-8"
> | I was able to checkout the repository with a funny looking file in trunk.
> | $ svn checkout svn://server/tst .
> | A trunk
> | A trunk/täst.txt
> | A trunk/foo.txt
> | A trunk/test.txt
> | A trunk/long.txt
> | A branch
> | A tags
> | Checked out revision 2.
> |
> | Adding a second umlaute file and trying to add.
> | $ touch töüst.txt
> | $ l
> | total 0
> | -rw-r----- 1 qqsvn svn 0 Aug 13 17:16 foo.txt
> | -rw-r----- 1 qqsvn svn 0 Aug 13 17:16 long.txt
> | -rw-r----- 1 qqsvn svn 0 Aug 13 17:16 test.txt
> | -rw-r----- 1 qqsvn svn 0 Aug 13 17:16 täst.txt
> | -rw-r----- 1 qqsvn svn 0 Aug 13 17:18 töüst.txt
> |
> | $ svn add töüst.txt
> | svn: Valid UTF-8 data
> | (hex: 74)
> | followed by invalid UTF-8 sequence
> | (hex: f6 fc 73 74)
> |
> | I think I´m stuck in the locale jungle. Can anybody help me out or give
> | advice to other sources?
> |
> | Many thanks,
> | Tobias

-- 
Tobias Schaller <tobias.schaller@gmx.net>
---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: users-unsubscribe@subversion.tigris.org
For additional commands, e-mail: users-help@subversion.tigris.org
Received on Sun Aug 29 13:23:06 2004

This is an archived mail posted to the Subversion Users mailing list.