[svn.haxx.se] · SVN Dev · SVN Users · SVN Org · TSVN Dev · TSVN Users · Subclipse Dev · Subclipse Users · this month's index

RE: Overlay icons (Shell) sometimes don't refresh

From: Loritsch, Berin <bloritsch_at_dtri.net>
Date: Fri, 17 Sep 2010 08:03:51 -0400

This I know is a long standing problem The only thing I've seen of any consistency is that the overlays work better with more recent versions of Windows and Explorer. Instead of relying on F5 to perform the update, try using the View->Refresh option from the Explorer window.

Windows has always been a bit flaky with keyboard events. When you use F5 it only works on the control that has the focus. So essentially, if you've selected a file on the right hand side and hit F5 you are only refreshing the right hand side. If you have a folder selected on the left hand side and press F5 you are only refreshing that side. If something else has focus like the main window itself, or the address bar, F5 has no effect. That's all behavior outside the control of Tortoise. Using the View-Refresh at least forces the refresh on both sides of the pane. Newer versions of Explorer (like with Windows 7) will invoke the refresh at regular intervals for you.

I believe that there is also a delay as the process that manages the display of icons has to check the metadata for its current state. But that doesn't get kicked off until it intercepts the refresh event...

-----Original Message-----
From: David Balažic [mailto:david.balazic_at_comtrade.com]
Sent: Friday, September 17, 2010 7:31 AM
To: users_at_tortoisesvn.tigris.org
Subject: RE: Overlay icons (Shell) sometimes don't refresh

David Balažic wrote:
>
> If I change an older text file in same WC, it's icon changes
> even without F5.

A few second after sending that email I noticed that the icons of
the two new text files changed to the correct form.
Also the folder icon, but only in the right part of Explorer, in
the folder tree, it was still without overlay. Even after pressing
F5 again. In a newlz opened Explorer window, even the folder tree is OK.

So the question is, why did it not update at the first attempt?

Regards,
David

------------------------------------------------------
http://tortoisesvn.tigris.org/ds/viewMessage.do?dsForumId=4061&dsMessageId=2661248

To unsubscribe from this discussion, e-mail: [users-unsubscribe_at_tortoisesvn.tigris.org].

Confidentiality Note: The information contained in this message, and any attachments, may contain proprietary and/or privileged material. It is intended solely for the person or entity to which it is addressed. Any review, retransmission, dissemination, or taking of any action in reliance upon this information by persons or entities other than the intended recipient is prohibited. If you received this in error, please contact the sender and delete the material from any computer.

------------------------------------------------------
http://tortoisesvn.tigris.org/ds/viewMessage.do?dsForumId=4061&dsMessageId=2661258

To unsubscribe from this discussion, e-mail: [users-unsubscribe_at_tortoisesvn.tigris.org].
Received on 2010-09-17 14:03:57 CEST

This is an archived mail posted to the TortoiseSVN Users mailing list.