[svn.haxx.se] · SVN Dev · SVN Users · SVN Org · TSVN Dev · TSVN Users · Subclipse Dev · Subclipse Users · this month's index

Re: TSVNCacheWindow locks up Explorer in 1.4.8

From: Sam C <cppprogrammer_at_live.com>
Date: Thu, 20 Mar 2008 04:57:50 +0000 (UTC)

John Lundb├Ąck <john.lundback@...> writes:

>
> Hi all,
>
> I've reported this problem with 1.4.6 but the problem alas still
> persists in 1.4.8.
>
> Here is my case:
> Using 1.4.5 the TSVNCache works as expected eg it scans through our
> local working copies of our versioned projects. We have about 5000-10000
> files in our projects of different sorts in a hierarchical composition.
>
> However, when I tried to upgrade to 1.4.8 by first uninstall previous
> version, reboot, remove all local working copies from disks, install
> 1.4.8 and reboot.
>
> Things did not work well when I logged back in. Explorer almost
> immediately freezes and even killing explorer process does not cure this
> freeze. Only by logging out which make the logout process waiting for
> the TSVNCacheWindow process to die which it does not, but by killing it
> in the logout process I can logout. And this mess continues when I login
> again.
>
> First note: We as developers do NOT have administrator privileges, this
> may be one warning bell because when I do login with administrator
> privileges all is working well. This is not good news since our security
> require users not to have such privileges.
>
> Second note: I can jumpstart the 1.4.8 by removing all my user registry
> entries concerning Tortoise and working copies and then get a new set
> from our SVN server. This works as long as I do not restart my machine.
> If I do so, well back to square 1. If I logout and back in no problems.
>
> Third note: We use roaming profiles which are deleted whenever a user
> logsout or restart the machine.
>
> Fourth note: Although I can get 1.4.8 to work by disabling the cache, it
> feels that the whole point of the explorer integration subsides to
> almost nothing then, the feedback you get from the overlay icons are
> invaluable in my opinion.
>
> Have anyone any ideas why the behavior of the cache have changed in such
> dramatical way from 1.4.5? Is the forthcoming 1.5 version a better bet
> than bashing my head in the wall with the 1.4. series?
>
> Regards
> /John
>

I am also having the issue that John has. My system setup for
my server however is WinXP SP2 running on VMware.
I am running TortoiseSVN 1.4.8 on both this machine (which
also contains Subversion + Apache). The VM host is a Vista
machine (not running SP1 but it has all patches pre-SP1) also
running 1.4.8. The explorer issue does not appear in the
Vista host machine - only on the WinXP SP2 VM.

I'm out of the office till tuesday so I apologise if I can't
reply till then. This is a test setup and not a production
setup so I'm pretty flexible in testing/helping out.

Cheers,
SC

---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: users-unsubscribe_at_tortoisesvn.tigris.org
For additional commands, e-mail: users-help_at_tortoisesvn.tigris.org
Received on 2008-03-20 06:05:14 CET

This is an archived mail posted to the TortoiseSVN Users mailing list.