[svn.haxx.se] · SVN Dev · SVN Users · SVN Org · TSVN Dev · TSVN Users · Subclipse Dev · Subclipse Users · this month's index

Re: [Subclipse-users] subclipse problems with svn externals

From: Glenn R. Golden <ggolden_at_umich.edu>
Date: 2006-03-22 06:00:55 CET

My problem with svn:externals seems to be resolved with the latest,
1.3, version of the SVN client (even on Mac). Thanks, Mark, for your
"best guess"!

- Glenn

Glenn R. Golden
Software Architect, University Of Michigan
ggolden@umich.edu

On Mar 21, 2006, at 11:04 PM, Mark Phippard wrote:

>
> "Glenn R. Golden" <ggolden@umich.edu> wrote on 03/21/2006 09:34:42 PM:
>
> > We have a project (www.sakaiproject.org) that is switching over to
> > heavy use of svn:externals. We have a root svn area that uses svn:
> > externals settings to collect a number of Eclipse projects together.
> >
> > You can check it out with this command:
> >
> > svn co https://source.sakaiproject.org/svn/sakai/branches/sakai-2.2
> >
> > The checkout creates a "sakai-2.2" directory, and in there are the
> > projects we want to import into Eclipse. Each of these projects has
> > Eclipse .classpath and .project files checked in.
> >
> > I am having trouble getting these checked out modules to work with
> > Subclipse in Eclipse
> >
> > Using import, or adding each one as a separate project into Eclipse,
> > I get the following error related to the project's SVN information:
> >
> > An internal error occurred during: "Auto-sharing imported
> subversionprojects".
> > java.lang.NullPointerException
> >
> > A screen shot of the multi-project import is attached.
> >
> > The projects are in Eclipse work ok for Eclipse, but they do not
> > have their SVN connection.
> >
> > Feel free to try this with the above SVN address.
> >
> > I wonder if I'm doing something wrong, if there's any way to make
> > this work with this version, or if this is a bug or missing feature
> > in Subclipse.
>
> I just tried this and it worked fine. I am on Windows, but do not
> think that should matter. Also, I did not have the command line
> available, so this is what I did:
>
> 1) Create connection to URL you gave above in Subclipse.
> 2) Checkout project as Simple Project to a folder outside my
> workspace.
> 3) Deleted project in Eclipse, without deleting contents.
> 4) Deleted the .project file that was created by step 2.
> 5) File -> Import -> Existing Projects into Workspace.
> 6) Selected folder from step 2. It shows me all 5 projects.
> 7) Import successfully auto-shared all 5 projects. No error in
> console. Ops like Show History work.
>
> What version of the svn command line did you use to checkout the
> projects? If it was not 1.3, maybe try it again using 1.3, or try
> my technique. I know that 1.3 stores the repository root URL in
> the WC and earlier versions did not. Auto-share uses that info if
> it is available, so maybe if you are importing an svn:externals
> from a pre 1.3 WC you can get this error?
>
> That is my best guess.
>
> Mark
>
>
> ______________________________________________________________________
> _______
> Scanned for SoftLanding Systems, Inc. and SoftLanding Europe Plc by
> IBM Email Security Management Services powered by MessageLabs.
> ______________________________________________________________________
> _______
Received on Wed Mar 22 06:01:46 2006

This is an archived mail posted to the Subclipse Users mailing list.