[svn.haxx.se] · SVN Dev · SVN Users · SVN Org · TSVN Dev · TSVN Users · Subclipse Dev · Subclipse Users · this month's index

Re: buildbot failure in on svn-windows-ra

From: Johan Corveleyn <jcorvel_at_gmail.com>
Date: Tue, 15 Dec 2020 08:05:18 +0100

On Thu, Dec 10, 2020 at 10:09 PM Nathan Hartman
<hartman.nathan_at_gmail.com> wrote:
>
> On Tue, Dec 1, 2020 at 9:46 AM <buildbot_at_apache.org> wrote:
> >
> > The Buildbot has detected a new failure on builder svn-windows-ra while building . Full details are available at:
> > https://ci.apache.org/builders/svn-windows-ra/builds/3010
> >
> > Buildbot URL: https://ci.apache.org/
> >
> > Buildslave for this Build: svn-w2k3-ra
> >
> > Build Reason: The AnyBranchScheduler scheduler named 'on-subversion-trunk-commit' triggered this build
> > Build Source Stamp: [branch subversion/trunk] 1883989
> > Blamelist: stsp
> >
> > BUILD FAILED: failed Test fsfs+serf
> >
> > Sincerely,
> > -The Buildbot
>
> The reason for this test failure is a missing httpd config required by a
> recently added test, tests/cmdline/mod_authz_svn_tests.py #10,
> repos_relative_access_file.
>
> The needed httpd config was added to tools/dev/unix-build/Makefile.svn in
> r1883839 and r1883990, but apparently not added yet to whatever the Windows
> buildbot uses. I'm out of time for today but I'll try to look into it soon,
> unless someone gets there first.
>
> The test failure is copied below from [1] for convenience.
>
> [[[
> W: Expected status '401' but got '404' on url
> 'http://127.0.0.1:7892/authz-test-work/in-repos-authz/mod_authz_svn_tests-10'
> (anonymous).
> W:
> Traceback (most recent call last):
> File "D:\ra\svn-ra\build\subversion\tests\cmdline\svntest\main.py",
> line 1927, in run
> rc = self.pred.run(sandbox)
> File "D:\ra\svn-ra\build\subversion\tests\cmdline\svntest\testcase.py",
> line 258, in run
> return self._delegate.run(sandbox)
> File "D:\ra\svn-ra\build\subversion\tests\cmdline\svntest\testcase.py",
> line 178, in run
> result = self.func(sandbox)
> File "D:\ra\svn-ra\build\subversion\tests\cmdline\mod_authz_svn_tests.py",
> line 1073, in repos_relative_access_file
> verify_gets(test_area_url, in_repos_authz_tests)
> File "D:\ra\svn-ra\build\subversion\tests\cmdline\mod_authz_svn_tests.py",
> line 148, in verify_gets
> test['status'], test.get('body'), test.get('headers'))
> File "D:\ra\svn-ra\build\subversion\tests\cmdline\mod_authz_svn_tests.py",
> line 131, in verify_get
> raise svntest.Failure
> svntest.Failure
> FAIL: mod_authz_svn_tests.py 10: repos-relative access file
> ]]]
>
> [1] https://ci.apache.org/builders/svn-windows-ra/builds/3010/steps/Test%20fsfs%2Bserf/logs/faillog
>
> Cheers,
> Nathan

Thanks for bringing this up, Nathan.

I finally got everything up and running again here (Windows build on
my laptop). So I'm seeing this test failure now too.

I'll take a further look today, and will try to figure it out.

-- 
Johan
Received on 2020-12-15 08:05:48 CET

This is an archived mail posted to the Subversion Dev mailing list.