[svn.haxx.se] · SVN Dev · SVN Users · SVN Org · TSVN Dev · TSVN Users · Subclipse Dev · Subclipse Users · this month's index

Re: buildbot failure in on svn-bb-openbsd

From: Branko Čibej <brane_at_apache.org>
Date: Tue, 10 Sep 2019 12:29:02 +0200

On 10.09.2019 12:24, Stefan Sperling wrote:
> On Tue, Sep 10, 2019 at 12:21:56PM +0200, Branko Čibej wrote:
>> On 10.09.2019 12:17, Stefan Sperling wrote:
>>> On Tue, Sep 10, 2019 at 11:55:34AM +0200, Branko Čibej wrote:
>>>> On 10.09.2019 06:36, Nathan Hartman wrote:
>>>>> On Mon, Sep 9, 2019 at 8:54 PM <buildbot_at_apache.org> wrote:
>>>>>> The Buildbot has detected a new failure on builder svn-bb-openbsd
>>>>>> while building . Full details are available at:
>>>>>> https://ci.apache.org/builders/svn-bb-openbsd/builds/397
>>>>> [snip]
>>>>>
>>>>>> Blamelist: hartmannathan
>>>>> Blame the new guy :-)
>>>>>
>>>>> Seems related to the invocation of libtool shown on line 5781 of the
>>>>> stdio log for step 3. I'd expect to see --mode=compile cc. Instead I
>>>>> see --mode=compile none:
>>>> Seen that before on the OpenBSD buildslave ... apparently sometimes Ruby
>>>> just crashes during configure when we try to get the correct command
>>>> line for compiling extensions. No-one knows why.
>>>>
>>>> -- Brane
>>>>
>>> I keep occasionally updating Ruby hoping that this problem gets fixed
>>> at their end eventually... perhaps I should try again.
>> I see it's a bus error on a 4-byte aligned address ... I bet they're
>> doing a 64-bit read.
> Which they will never notice because they're never testing on strict
> alignment platforms :-/

That was precisely my point. Young 'uns these days, never seen a *real*
computer. :D

> If you want to debug it I can give you access and you can dig around
> in core files... I've tried that already, it's not pretty.

Ah, thanks, but I'll have to decline that wonderful opportunity. ...

-- Brane
Received on 2019-09-10 12:29:05 CEST

This is an archived mail posted to the Subversion Dev mailing list.