[svn.haxx.se] · SVN Dev · SVN Users · SVN Org · TSVN Dev · TSVN Users · Subclipse Dev · Subclipse Users · this month's index

Re: lares_ubuntu buildbot slave - random failure in capturing stdout

From: Stefan Fuhrmann <stefan.fuhrmann_at_wandisco.com>
Date: Thu, 8 Jan 2015 15:03:09 +0100

Hey Julian,

Thank you so much for looking into this!
Once this one gets fixed, there will be one less
source of blood pressure spikes.

-- Stefan^2.

On Wed, Jan 7, 2015 at 4:03 PM, Julian Foad <julianfoad_at_btopenworld.com>
wrote:

> Dear builds.at.a.o people,
>
> The build slave http://ci.apache.org/buildslaves/lares_ubuntu
> has spurious failures. This slave is used for RAT build testing for the
> Subversion project, and for several other builders.
>
> The failure mode is it sometimes fails to see the stdout from programs it
> runs (such as 'svn info --xml' or 'git --version'). Examples can be seen in
> about 1 in 10 of the builds it attempts. Look at the "stdio log" of
> attempts that failed on step 1. Recent examples:
>
> http://ci.apache.org/builders/svn-trunk-rat-report/builds/958
> http://ci.apache.org/builders/log4j2-nightly/builds/210
> http://ci.apache.org/builders/openjpa-1.2.x-docs/builds/201
> http://ci.apache.org/builders/openjpa-1.0.x-docs/builds/197
>
> An example of a broken attempt, from
>
> http://ci.apache.org/builders/log4j2-nightly/builds/210/steps/git/logs/stdio
> [[[
> git --version
> in dir /home/buildslave2/slave2/log4j2-nightly/build (timeout 1200 secs)
> watching logfiles {}
> argv: ['git', '--version']
> environment:
> [...]
> using PTY: True
> program finished with exit code 0
> elapsedTime=0.011104
> ]]]
>
> An example of a working attempt (note the "git version 1.9.1" line), from
>
> http://ci.apache.org/builders/log4j2-nightly/builds/211/steps/git/logs/stdio
> [[[
> git --version
> in dir /home/buildslave2/slave2/log4j2-nightly/build (timeout 1200 secs)
> watching logfiles {}
> argv: ['git', '--version']
> environment:
> [...]
> using PTY: True
> git version 1.9.1
> program finished with exit code 0
> elapsedTime=0.011104
> ]]]
>
> This has been happening for weeks/months. For a long time we in the
> Subversion project were wondering if it was a bug in 'svn info --xml', but
> now I see it is not specific to Subversion and also affects other projects.
>
> Please can someone look into it?
>
> - Julian
>
Received on 2015-01-08 15:03:37 CET

This is an archived mail posted to the Subversion Dev mailing list.