[svn.haxx.se] · SVN Dev · SVN Users · SVN Org · TSVN Dev · TSVN Users · Subclipse Dev · Subclipse Users · this month's index

Re: [SVN-DEV] Loading dump with 1.4.x works, 1.5.x/1.6.x generates checksum error

From: David Glasser <glasser_at_davidglasser.net>
Date: Tue, 18 Aug 2009 00:51:28 -0700

You should probably take that up with the authors of p42svn.

--dave

On Mon, Aug 17, 2009 at 4:17 PM, <petesea_at_bigfoot.com> wrote:
> I'm not the one actually running the p42svn.pl script... it's being done by
> an admin at a remote site and then he's transferring the resulting dump file
> to me to load into the SVN server.
>
> But... it looks like he was using p42svn.pl version 0.20... so perhaps that
> is the problem.  He retried the conversion using 0.21 and noticed the
> resulting dump file is almost 3 times as large.  With 0.20 the dump file was
> about 4.5G and with 0.21 it's 13G.
>
> Do you know of any reason why the new dump file would be so much larger?
>
> On Wed, 12 Aug 2009, David Glasser wrote:
>
>> But what version of p42svn are you using?  I am looking at what
>> appears to be the latest release
>>
>>
>> http://p42svn.tigris.org/source/browse/*checkout*/p42svn/tags/0.21/p42svn.pl
>>
>> and it doesn't mention Text-copy-source-md5...
>>
>> --dave
>>
>> On Wed, Aug 12, 2009 at 7:57 AM, David Glasser<glasser_at_davidglasser.net>
>> wrote:
>>>
>>> I believe that the Text-copy-source-md5 was documented since the
>>> origin of the svn dump format, but for whatever reason it wasn't
>>> actually generated or checked by svnadmin until recently
>>> (http://svn.collab.net/viewvc/svn?revision=27556&view=revision) which
>>> I believe would be 1.5.  So presumably p42svn has always been
>>> generating buggy lines and nobody ever noticed because svnadmin load
>>> ignored it.
>>>
>>> --dave
>>>
>>> On Tue, Aug 11, 2009 at 11:48 PM, <petesea_at_bigfoot.com> wrote:
>>>>
>>>> I'm trying to load a dump file that was created from Perforce using
>>>> p42svn.  The "SVN-fs-dump-format-version" generated by p42svn is "1"...
>>>> according to the first line of the dump file.
>>>>
>>>> If I use svnadmin 1.5.5 (for svnadmin create/load), I get the following
>>>> error and the load aborts:
>>>>
>>>>   svnadmin: Copy source checksum mismatch on copy
>>>>     from 'path/to/file.aspx'@6
>>>>     to 'path/to/other/file.aspx' in rev based on r65:
>>>>    expected:  25a85434ef8217c486b45c4ce04762f5
>>>>      actual:  ffb1d8d2d3ecda9796f627e38deceb5d
>>>>
>>>> If I use svnadmin 1.4.3 (create/load), I do NOT get any errors and the
>>>> load completes.
>>>>
>>>> I've also tried svnadmin 1.6.1 and it fails just like 1.5.5.
>>>>
>>>> Soo.. is this a real error that 1.4.x is NOT detecting?
>>>>
>>>> Or is it working correctly in 1.4.x and a bug was introduced in
>>>> 1.5.x/1.6.x?
>>>>
>>>> PS. I don't have 1.6.3, but another person tried loading the same dump
>>>> file using 1.6.3 and they also saw the same error.  They also tried
>>>> loading with 1.4.2 and it worked.
>>>>
>>>> ------------------------------------------------------
>>>>
>>>> http://subversion.tigris.org/ds/viewMessage.do?dsForumId=462&dsMessageId=2382804
>>>>
>>>
>>>
>>>
>>> --
>>> glasser_at_davidglasser.net | langtonlabs.org | flickr.com/photos/glasser/
>>>
>>
>>
>>
>>
>

-- 
glasser_at_davidglasser.net | langtonlabs.org | flickr.com/photos/glasser/
------------------------------------------------------
http://subversion.tigris.org/ds/viewMessage.do?dsForumId=462&dsMessageId=2384646
Received on 2009-08-18 09:52:12 CEST

This is an archived mail posted to the Subversion Dev mailing list.