[svn.haxx.se] · SVN Dev · SVN Users · SVN Org · TSVN Dev · TSVN Users · Subclipse Dev · Subclipse Users · this month's index

Re: REPOST: BUG: Error output from pre-commit hook script is not being displayed by 1.4.0 clients

From: Leo Davis <ldavis_at_fonix.com>
Date: 2006-10-11 23:34:28 CEST

Hello,

I copied my repository to box1 and box2 and ran svnserve with both. All
clients I tried (box1 and box2) got the error output when the repository
was served this way.

Leo

Leo Davis wrote:
> After some discussion on IRC, I was encouraged to repost this. The
> original post was on 22 September 2006.
>
> Hello,
>
> I have a pre-commit hook script which checks the content of the log
> message for a commit and fails the commit if the log message is empty.
>
> When I try this with a 1.3.0 client I get:
>
> ldavis_at_box1:~> svn cp -m "" http://svn.fonix.com/server/trunk http://svn.fonix.com/server/branches/foo
> svn: MERGE request failed on '/server'
> svn: 'pre-commit' hook failed with error output:
> No log message!
>
> Which is what I expect.
> When I try this using a 1.4.0 client I get:
>
> ldavis_at_box2:~> svn cp -m "" http://svn.fonix.com/server/trunk http://svn.fonix.com/server/branches/foo
> svn: MERGE request failed on '/server'
> svn: MERGE of '/server': 409 Conflict (http://svn.fonix.com)
>
> Which is not what I expect.
>
> I looked at the error log generated by Apache for more information:
> [Fri Sep 22 12:57:43 2006] [error] [client box2] Could not MERGE
> resource "/server/!svn/act/cb3f466a-0f1e-0410-864e-737
> 644a07875" into "/server". [409, #0]
> [Fri Sep 22 12:57:43 2006] [error] [client box2] An error occurred while
> committing the transaction. [409, #165001]
> [Fri Sep 22 12:57:43 2006] [error] [client box2] 'pre-commit' hook
> failed with error output:\nNo log message!\n [409,
> #165001]
> [Fri Sep 22 13:02:46 2006] [error] [client box1] Could not MERGE
> resource "/server/!svn/act/0b9ed097-0f1e-0410-b6ff-017
> 6a53aa8cf" into "/server". [409, #0]
> [Fri Sep 22 13:02:46 2006] [error] [client box1] An error occurred while
> committing the transaction. [409, #165001]
> [Fri Sep 22 13:02:46 2006] [error] [client box1] 'pre-commit' hook
> failed with error output:\nNo log message!\n [409,
> #165001]
>
> Which is what I'd expect for both.
>
> I tried it on yet another machine (box3) using TortoiseSVN and get the
> same message as box2 but in a dialog box.
>
> Here's the details of what I've been using:
> subversion server: subversion 1.3.1 (r19032) running on Apache 2.2 on
> SUSE Linux 10.1
>
> subversion clients exhibiting problem:
> box2 -- subversion 1.4.0 (r21228) running on SUSE Linux 10.1
> box3 -- TortoiseSVN 1.4.0 build 7501 (subversion 1.4.0) 32-bit running
> on Windows 2000
>
> subversion client that works as expected:
> box1 -- subversion 1.3.0 (r17949) running on SUSE Linux 10.1
>
> Thanks,
>
> Leo
>
>
> ---------------------------------------------------------------------
> To unsubscribe, e-mail: dev-unsubscribe@subversion.tigris.org
> For additional commands, e-mail: dev-help@subversion.tigris.org
>
>

---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: dev-unsubscribe@subversion.tigris.org
For additional commands, e-mail: dev-help@subversion.tigris.org
Received on Wed Oct 11 23:35:01 2006

This is an archived mail posted to the Subversion Dev mailing list.