[svn.haxx.se] · SVN Dev · SVN Users · SVN Org · TSVN Dev · TSVN Users · Subclipse Dev · Subclipse Users · this month's index

python swig bindings dont use the right version of Berkeley DB

From: Michael S <mike_ml_at_suessnetz.de>
Date: 2003-05-04 02:19:05 CEST

Hello developers,

I am having a problem with viewcvs, and I guess it is because of the
python swig bindings. But lets start from the beginning: This is the
error I get in my browser window when calling http://localhost/viewcvs:

An Exception Has Occurred

Python Traceback

Traceback (most recent call last):
  File "/usr/local/viewcvs-1.0-dev/lib/viewcvs.py", line 3044, in main
    run_viewcvs(server)
  File "/usr/local/viewcvs-1.0-dev/lib/viewcvs.py", line 2931, in run_viewcvs
    request = Request(server)
  File "/usr/local/viewcvs-1.0-dev/lib/viewcvs.py", line 255, in __init__
    self.repos = vclib.svn.SubversionRepository(root_name, rootpath, rev)
  File "/usr/local/viewcvs-1.0-dev/lib/vclib/svn/__init__.py", line 154, in __init__
    self.repos = repos.svn_repos_open(rootpath, self.pool)
RuntimeError: bad database version: got 3.2.9, should be at least 4.0.14

Well, I indeed have version 3.2.9 of db installed, as well as 4.1. Thats
why I configure apache with:

./configure --enable-dav --enable-so --with-dbm=db4
--with-berkeley-db=/usr/local/BerkeleyDB.4.1 --enable-deflate

and subversion with:

./configure --with-berkeley-db=/usr/local/BerkeleyDB.4.1 --with-ssl

Everything works well after that, I can use the command line tools and
view my repositories in a browser. However, viewcvs obviously does not
know about my local version of db. And if I understand the architecture
of this fine program right, thats because the swig-bindings dont know
about it. The question now is: How do I tell them?? Or better: Why dont
they use the config-option I gave subversion in the first place? Or am I
totally off track here?

Oh, before I miss it: I am using Subversion 0.21.0 on a Gentoo/Linux box
with apache 2.0.45.

Thanks for your help,

Michael Suess

P.S.: Damn, I just checked the issue database, and there is already
http://subversion.tigris.org/issues/show_bug.cgi?id=1219 filed for
exactly this problem. Should check there first next time, still sending
this mail as a quick reminder that this is important for more than one
person...

---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: dev-unsubscribe@subversion.tigris.org
For additional commands, e-mail: dev-help@subversion.tigris.org
Received on Sun May 4 02:26:00 2003

This is an archived mail posted to the Subversion Dev mailing list.

This site is subject to the Apache Privacy Policy and the Apache Public Forum Archive Policy.