[svn.haxx.se] · SVN Dev · SVN Users · SVN Org · TSVN Dev · TSVN Users · Subclipse Dev · Subclipse Users · this month's index

Re: SVN authentification at Active Directory won't work

From: Apfel Holger <holger.apfel_at_evosoft.com>
Date: 2006-03-21 14:00:01 CET

Hi,

Thank you very much, it works very well!

>Hi Holger,
>
>I had a similar problem, but that was on Linux. That problem was caused by using OpenLDAP 2.2.6. It was solved by >upgrading to OpenLDAP 2.2.27.
>
>Maybe you can give some more information on your configuration, apache version, ldap sdk version etc?
>
>If you're only working on Windows, you can use mod_auth_sspi as well:
>http://www.subversionary.org/sspidomainauth
>
>regards,
>
>Lieven.
>
>
>
>Quoting Apfel Holger <holger.apfel@evosoft.com>:
>
>> Hi Mailinglist,
>>
>> i have SubVersion 1.2.3 running with an Apache 2 Webserver on a
>> Windows 2003 Server.
>>
>> Everything works fine, Tortoise is my Client, i can create
>> Repositorys, and so on.
>>
>> But now, i want to get it more secure.
>> Users who want to access a repository must authentificate with their
>> domainaccount, so my apache has to ask teh active directory on the
>> domain controll for the accountdata.
>>
>> i have the following configuration:
>> -------------------------------------------------
>>
>> <Location "/svn">
>> DAV svn
>> SVNParentPath F:/
>>
>> # Set the svnindex.xlt as the stylesheet
>> SVNIndexXSLT "/svnindex.xsl"
>>
>> # our access control policy
>> AuthzSVNAccessFile "E:/Bouncer/conf/svn_access"
>>
>> AuthLDAPEnabled on
>> AuthLDAPAuthoritative on
>> AuthType Basic
>> AuthName "Authentication for svn repository"
>>
>> AuthLDAPUrl
>>
>>ldap://1.2.3.4:389/OU=users,DC=domain,DC=com?sAMAccountName?sub?(objectClass=user)
>> AuthLDAPBindDN "cn=subversion_ldap,ou=35_administration,dc=domain,dc=com"
>> AuthLDAPBindPassword abcdef
>> <LimitExcept MERGE>
>> Require valid-user
>> </LimitExcept>
>> </Location>
>> -------------------------------------------------
>>
>> I can start my apache without any problems, but as soon as i will
>> access the repository, i enter my account data and then the apache dies.
>> The error.log tell me "Parent: child process exited with status
>> 3221225477 -- Restarting." After a little bit googling i found out
>> that this seems to be an accessviolation, but nothing more.
>>
>> Does anyone knows where exactly this AV is? Or maybe how to fix it?
>>
>> Thanx a lot
>>
>>
>> Viele Grüße / Best regards
>> -------------------------------------------------
>> Holger Apfel
>> Auszubildender
>>
>> evosoft GmbH
>> Hugo-Junkers-Strasse 11, D-90411 Nürnberg
>> Phone: +49 911 53991 155
>> Fax: +49 911 53991 390
>> eMail: Holger.Apfel@evosoft.com
>>
>> http://www.evosoft.com <http://www.evosoft.com/>
>> -------------------------------------------------
>>
>>

----------------------------------------------------------------
This message was sent using IMP, the Internet Messaging Program.

---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: users-unsubscribe@subversion.tigris.org
For additional commands, e-mail: users-help@subversion.tigris.org

---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: users-unsubscribe@subversion.tigris.org
For additional commands, e-mail: users-help@subversion.tigris.org
Received on Tue Mar 21 14:02:38 2006

This is an archived mail posted to the Subversion Users mailing list.