[svn.haxx.se] · SVN Dev · SVN Users · SVN Org · TSVN Dev · TSVN Users · Subclipse Dev · Subclipse Users · this month's index

RE: Weird problem during initial checkout

From: Nicklas Norling <nicklas.norling_at_ifsab.se>
Date: 2004-06-01 13:31:38 CEST

*sigh* and just as I procedeed to try this on Win32 it bombed out again. But
it took longer
than usually.
 
I can definately say that this is reproducable, and it's got to do with
http-compression being turned on.
If http-compression is turned off everything works. I've got a Subversion
server 1.0.4 from Davids
RPMs on a redhat 9.0 machine (that implies apache 2.0.48). Checking out
using the command
line client on linux, either locally or remote, works, but using Win32
commandline client version
1.0.4 stops the checkout first time after 92 MB, seconds time after 19 MB.
It appears a large enough repository might be needed to trigger the event.
 
[several minutes long timeout here]
svn: REPORT request failed on '/svn/k2/!svn/vcc/default'
svn: The REPORT request returned invalid XML in the response: XML parse
error at line 19855: no elem
ent found (/svn/k2/!svn/vcc/default)
 
Apache server logs report the access and deflate module reports packages
ratios but there are
no errors reported. Looks like apache thinks that the transfer went well.
Logs inline below.
 
This sure looks like a bug to me. Should this be reported? Is something
similar already found?
 
access log:
10.1.34.223 - - [01/Jun/2004:13:20:26 +0200] "PROPFIND
/svn/k2/trunk/Montgomery HTTP/1.1" 401 492
10.1.34.223 - kalle [01/Jun/2004:13:20:26 +0200] "PROPFIND
/svn/k2/trunk/Montgomery HTTP/1.1" 207 359
10.1.34.223 - kalle [01/Jun/2004:13:20:26 +0200] "PROPFIND
/svn/k2/!svn/vcc/default HTTP/1.1" 207 245
10.1.34.223 - kalle [01/Jun/2004:13:20:26 +0200] "PROPFIND
/svn/k2/!svn/bln/5776 HTTP/1.1" 207 259
10.1.34.223 - kalle [01/Jun/2004:13:20:26 +0200] "PROPFIND
/svn/k2/trunk/Montgomery HTTP/1.1" 207 359
10.1.34.223 - kalle [01/Jun/2004:13:20:26 +0200] "PROPFIND
/svn/k2/!svn/vcc/default HTTP/1.1" 207 259
10.1.34.223 - kalle [01/Jun/2004:13:20:26 +0200] "PROPFIND
/svn/k2/!svn/bc/5776/trunk/Montgomery HTTP/1.1" 207 364
10.1.34.223 - kalle [01/Jun/2004:13:20:26 +0200] "PROPFIND
/svn/k2/trunk/Montgomery HTTP/1.1" 207 359
10.1.34.223 - - [01/Jun/2004:13:20:27 +0200] "PROPFIND
/svn/k2/trunk/Montgomery HTTP/1.1" 401 492
10.1.34.223 - kalle [01/Jun/2004:13:20:27 +0200] "PROPFIND
/svn/k2/trunk/Montgomery HTTP/1.1" 207 359
10.1.34.223 - kalle [01/Jun/2004:13:20:27 +0200] "PROPFIND
/svn/k2/!svn/vcc/default HTTP/1.1" 207 245
10.1.34.223 - kalle [01/Jun/2004:13:20:27 +0200] "PROPFIND
/svn/k2/!svn/bln/5776 HTTP/1.1" 207 259
10.1.34.223 - kalle [01/Jun/2004:13:20:27 +0200] "PROPFIND
/svn/k2/trunk/Montgomery HTTP/1.1" 207 359
10.1.34.223 - kalle [01/Jun/2004:13:20:27 +0200] "REPORT
/svn/k2/!svn/vcc/default HTTP/1.1" 200 91670922
 
deflate log:
"PROPFIND /svn/k2/trunk/Montgomery HTTP/1.1" 492 (-) "SVN/1.0.4 (r9844)
neon/0.24.6"
"PROPFIND /svn/k2/trunk/Montgomery HTTP/1.1" 359 (48) "SVN/1.0.4 (r9844)
neon/0.24.6"
"PROPFIND /svn/k2/!svn/vcc/default HTTP/1.1" 245 (57) "SVN/1.0.4 (r9844)
neon/0.24.6"
"PROPFIND /svn/k2/!svn/bln/5776 HTTP/1.1" 259 (53) "SVN/1.0.4 (r9844)
neon/0.24.6"
"PROPFIND /svn/k2/trunk/Montgomery HTTP/1.1" 359 (48) "SVN/1.0.4 (r9844)
neon/0.24.6"
"PROPFIND /svn/k2/!svn/vcc/default HTTP/1.1" 259 (53) "SVN/1.0.4 (r9844)
neon/0.24.6"
"PROPFIND /svn/k2/!svn/bc/5776/trunk/Montgomery HTTP/1.1" 364 (48)
"SVN/1.0.4 (r9844) neon/0.24.6"
"PROPFIND /svn/k2/trunk/Montgomery HTTP/1.1" 359 (48) "SVN/1.0.4 (r9844)
neon/0.24.6"
"PROPFIND /svn/k2/trunk/Montgomery HTTP/1.1" 492 (-) "SVN/1.0.4 (r9844)
neon/0.24.6"
"PROPFIND /svn/k2/trunk/Montgomery HTTP/1.1" 359 (48) "SVN/1.0.4 (r9844)
neon/0.24.6"
"PROPFIND /svn/k2/!svn/vcc/default HTTP/1.1" 245 (57) "SVN/1.0.4 (r9844)
neon/0.24.6"
"PROPFIND /svn/k2/!svn/bln/5776 HTTP/1.1" 259 (53) "SVN/1.0.4 (r9844)
neon/0.24.6"
"PROPFIND /svn/k2/trunk/Montgomery HTTP/1.1" 359 (48) "SVN/1.0.4 (r9844)
neon/0.24.6"
"REPORT /svn/k2/!svn/vcc/default HTTP/1.1" 91670922 (4) "SVN/1.0.4 (r9844)
neon/0.24.6"
 
/Nicke
 
-----Original Message-----
From: Nicklas Norling [mailto:nicklas.norling@ifsab.se]
Sent: den 1 juni 2004 12:36
To: users@subversion.tigris.org
Subject: RE: Weird problem during initial checkout

Hi all.
 
I have today upgraded to Davids 1.0.4 RPMs and to my great joy I can no
longer
reproduce the error I had. Whatever was done somewhere inbetween 1.0.3 and
1.0.4
fixed my error, thanks!
 
/Nicke

-----Original Message-----
From: Nicklas Norling [mailto:nicklas.norling@ifsab.se]
Sent: den 24 maj 2004 14:55
To: users@subversion.tigris.org
Subject: RE: Weird problem during initial checkout

Today I updated to svn 1.0.3, ran recovery started the httpd server and had
the same
problem. <snip>
Received on Tue Jun 1 13:32:23 2004

This is an archived mail posted to the Subversion Users mailing list.