[svn.haxx.se] · SVN Dev · SVN Users · SVN Org · TSVN Dev · TSVN Users · Subclipse Dev · Subclipse Users · this month's index

WinXP SP2 DEP killing part of TortoiseSVN

From: Chuck Dillon <cdillon_at_luminexcorp.com>
Date: Thu, 3 Nov 2011 06:15:46 -0700 (PDT)

I'm new to TortoiseSVN so this is a virgin install of the latest (downloaded yesterday). I also don't have an older version to try. System and application details at the bottom. I've attached a couple screen dumps.

If I launch help from the context menu:
  1. The help dialog comes up and looks normal and works like a help dialog should.
  2. Immediately with it I get a "Data Execution Prevention" dialog indicating that "Windows has closed this program". It hasn't yet because I can use the help.
  3. When I close the DEP dialog I get an error dialog that refers to MS HTML Help Executable and want's to know if I want to report the issue.
  4. I can use the help function as long as I ignore either dialog. When I click through the error reporting dialog it and the help function go away.

** Note that if I launch ToiroiseSVN_en.chm from the installation directory directly it comes up normally with no DEP or error dialogs. It just works.

I can run the repo-browser from the context menu (e.g. from my desktop) with no problem. No problem connecting to and browsing our repository.

However, launching some functions from the browser creates problems:
  - "Show Log":
    1. Pops up and populates.
    2. Immediately, I get the windows dialog indicating the application ToiroiseProc.exe has encountered a problem and needs to close. Asks if I want to send an error report.
    3. If I move the error dialog aside I can review the log without problems (note my familiarity with them is about zero).
    4. If I click "don't send" (and I assume report) the err dialog goes away and the Show Log window goes away.
  - "Revision graph": Same as "Show Log"
  - "Help" (button in the lower right): Same this as "Show Log" and no DEP dialog.

I've tried the browsers from several directories so it's not associated with the desktop.

I haven't figured out how to launch the browser via TorroiseProc.exe to test if doing that avoids the "DEP" issues.

-- Chuck

Details...

TortoiseSVN installed yesterday:
TortoiseSVN 1.7.1, Build 22161 - 32 Bit , 2011/10/21 22:51:59
Subversion 1.7.1,
apr 1.4.5
apr-utils 1.3.12
neon 0.29.6
OpenSSL 1.0.0e 6 Sep 2011
zlib 1.2.5

WinXP SP2

IBM ThinkPad/Lenovo T410
Intel Core i5
M 560 W 2.67GHz
1.17GHx, 2.92 GB RAM
Physical Address Extension

------------------------------------------------------
http://tortoisesvn.tigris.org/ds/viewMessage.do?dsForumId=4061&dsMessageId=2872411

To unsubscribe from this discussion, e-mail: [users-unsubscribe_at_tortoisesvn.tigris.org].

Received on 2011-11-03 14:20:56 CET

This is an archived mail posted to the TortoiseSVN Users mailing list.