[svn.haxx.se] · SVN Dev · SVN Users · SVN Org · TSVN Dev · TSVN Users · Subclipse Dev · Subclipse Users · this month's index

Re: svnadmin core dumping

From: Julian Fitzell <julian-ml_at_beta4.com>
Date: 2001-11-18 20:21:50 CET

Hmm... well, I seem to have it working now. I checked out the newest version of httpd again and made sure I had identicaly apr and apr-util versions (checked out) in both apache and svn. Then I went through and deleted all the libs that were installed for apr, neon, and apr-util. I got it working and then tried adding a bunch more modules to apache and enabled SSL in apache. Still seemed to work (though I'm not sure exactly what fixed it).

But as soon as I enabled SSL in subversion I started getting new errors (whether I checked out https:// or http:// urls). Unfortunately I left it recompiling without SSL when I went to bed and the error message scrolled out of my scrollback buffer.

I'll try enabling SSL again at some point and see if I can figure out the error again.

Julian

On 17/11/2001 at 10:05 PM Karl Fogel wrote:

>"Julian Fitzell" <julian-ml@beta4.com> writes:
>> Yeah, I figured it would probably be Berkeley DB.
>>
>> ldd says:
>> libdb-3.3.so => /usr/local/BerkeleyDB.3.3/lib/libdb-3.3.so (0x4003b000)
>>
>> and the readme from my Berkeley DB source says:
>>
>> Sleepycat Software: Berkeley DB 3.3.11: (July 12, 2001)
>>
>> So it doesn't appear to be that simple. I tried doing a 'make install'
>again and then recompilingfrom the BDB source but it didn't help.
>>
>> Any other thoughts?
>
>None come immediately to mind.
>
>Assuming you have a reproduction recipe, would you have time to step
>into svn_fs_create_berkeley() and watch each call in there, and the
>values that get passed to it? Probably won't be that hard to
>debug...
>
>-K
>
>
>
>> On 16/11/2001 at 7:37 PM Greg Stein wrote:
>>
>> >On Fri, Nov 16, 2001 at 03:02:51PM -0800, Julian Fitzell wrote:
>> >>...
>> >> Then svnadmin core dumped!
>> >>
>> >> I ran it as follows: svnadmin create /svnroot/test
>> >>
>> >> The backtrace is as follows:
>> >>
>> >> (gdb) bt
>> >> #0 0x0 in ?? ()
>> >> #1 0x4002961b in svn_fs_create_berkeley (fs=0x8051aac,
>path=0xbffffbe7
>> >"svntest") at subversion/libsvn_fs/fs.c:901
>> >> #2 0x80495d4 in main (argc=3, argv=0xbffffad4) at
>> >subversion/svnadmin/main.c:213
>> >> #3 0x4019eb5c in __libc_start_main (main=0x8049388 <main>, argc=3,
>> >ubp_av=0xbffffad4, init=0x8048d80 <_init>,
>> >> fini=0x8049e40 <_fini>, rtld_fini=0x4000d634 <_dl_fini>,
>> >stack_end=0xbffffacc)
>> >> at ../sysdeps/generic/libc-start.c:129
>> >
>> >I'm going to guess that it is something related to your Berkeley DB 3.3
>> >installatoin. Do an "ldd" on your svnadmin binary to see what it is
>loading
>> >for your DB library. It should be at least 3.3.11.
>> >
>> >Cheers,
>> >-g
>> >
>> >--
>> >Greg Stein, http://www.lyra.org/
>>
>>
>>
>> ---------------------------------------------------------------------
>> To unsubscribe, e-mail: dev-unsubscribe@subversion.tigris.org
>> For additional commands, e-mail: dev-help@subversion.tigris.org

---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: dev-unsubscribe@subversion.tigris.org
For additional commands, e-mail: dev-help@subversion.tigris.org
Received on Sat Oct 21 14:36:48 2006

This is an archived mail posted to the Subversion Dev mailing list.